sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Miksi en saavuttaa, saavuttaa en saa sitä hetkeä jolloin en elä tolloillen?

Heissulivei! :)

Meillä on ollut tosi mukava viikonloppu Fredin kanssa. Perjantaina olin tosi onnellinen kun pääsin koulun jälkeen kotiin vaan olemaan ja rauhoittumaan. Olin koko viikon aika väsynyt ja suurin osa väsymyksestä johtui viime viikonlopusta, jolloin olin aika koti-ikävissäni ja kuolemanväsynyt jo silloin. Sain sitten nukuttua tällä viikolla pikkuhiljaa huonoja öitä pois ja olo on ollut jo huomattavasti parempi. Olen myös huomannut, että Fredin seura tekee mulle ihmeitä. En ole läheskään niin hiljainen tai surullinen, kun minulla on joku samanhenkinen ihminen täällä kanssani. Vaikka hostäiti on tosi mukava, niin joskus tuntuu että en osaa/pysty olemaan tarpeeksi hyvä vaihtari hänelle. Säännöt ovat täällä jokseenkin erilaisempia ja tiukempia kuin koti-Suomessa, ja joskus huomaan, että olen vanhasta muistista tehnyt asioita "väärin" täällä, vain koska teen Suomessa ne sillä tavalla. No, jokainen tavallaan ja talossa talon säännöillä.

Hey! :)

We have had an amazing weekend with Fred. On Friday I was so happy when I came back home after school. I just had time to chill and relax after busy week. I was very tired all week and the biggest part of tiredness was because I was really homesick last weekend and I couldn't sleep that well as usually. So I slept better this week and I have felt so much better. I have noticed too that Fred's company makes miracles to me. I am not as quiet as usually when Fred's here. I really enjoy her company and I hope that I can spend lots of time with her. Even my hostmom is really nice, sometimes I feel that I'm not as good exchange student as she expects me to be. House rules are really different here than back in home-sweet-home Finland. I have noticed that I do things " wrong" here just because that's what I have done in Finland and they are right there. So I have to be really careful that I follow the rules right here. Well, every house has their own rules and I respect it.

Lauantaina sitten lähdettiin aamutuimaan (teko)järvelle viettämään aikaa erään suomalaissyntyisen rouvan ja hänen perheensä kanssa. Puhuin kyseisen rouvan kanssa suomeksi puhelimessa keskiviikkoiltana ja hän sitten perjantaina soitti ja kutsui minut ja Fredin viettämään päivä heidän kanssaan. Oli ihana sää ja uimme Fredin kanssa ja pääsimme jopa vesijetin kyytiin! Oli huisia menoa mutta hauskaa :) Söimme järven rannalla myös lounasta ja oli ihanaa kun järveltä tuli samanlainen tuoksu kuin kotona Suomessa tulee kesäisin (kuten lukijat saattavat muistaa että asun Suomessa järven rannalla.) Illalla sitten katsoimme Fredin kanssa Sekaisin Marista ja meninkin sitten hyvissä ajoin nukkumaan.


On Saturday we went to lake with one woman who was born in Finland and with her family. I spoke to this woman on phone on Wednesday evening in Finnish and then on Friday she invited me and Fred with her to spend a day by the lake. Weather was lovely and we even got a trip by jet ski! It was exciting but fun :) We had lunch there too and I loved the smell which came from the lake (sweet water and nature, the same smell as in summers in Finland<3) As some of my readers can remember that in Finland I live by the lake. Well anyway on the Saturday evening we watched There's something about Mary and then I went to sleep early.


Tänään sitten oli Bridgetin synttärit, ja menimme pelaamaan laser tagia kaveriporukan kanssa. En ole ikinä ennen kokeillut kyseistä peliä mutta oli muuten hauskaa! En ole ikinä ollut niin innoissani ja peloissani samaan aikaan (en halunnut "kuolla" ensimmäisenä, joten sen seurauksena juoksin kuin päätön kana ympäriinsä... :D)  Meinasin saada sydänkohtauksen noin puolessa välissä peliä kun puskasta hyppäsi ihan yllättäen pieni vallabi, joka sitten loikki innoissaan minua kohti. Aloin kiljumaan (.......) ja raukkaparka säikähti ja kaatui :( En ole ikinä nähnyt vallabia tai kengurua niin läheltä! Kaverit nauroivat ja ihmettelivät, oliko se ensimmäinen kerta kun näin kengurun. Ei ollut ei :D Mutta synttärit olivat tosi hauskat! :)


Laser tag place
Today we went to Bridget's birthday party with Fred. We went to play laser tag and it was the first time I tried it. It was so much fun and I have never been so excited and scared at the same time (I didn't want to "die" first so I just ran around.... :D) I almost got a heart attack when suddenly there jumped a little wallaby out of the bush. I jumped towards me and I started to scream, and then that poor little wallaby fell because it was scared of me :( I have never seen wallaby or kangaroo that close so my friends laughed and asked if it was the first time when I saw a kangaroo or wallaby. Well, it wasn't but still :D We had a great time there, thank you all so much! :)

Nyt kuitenkin on suunnattava suihkuun ja ehdin ottamaan iisisti vähän aikaa ennen kuin menen nukkumaan. Ensi viikolla on paljon ohjelmaa kun menemme tiistaina Armidaleen kirkkoon laulamaan musaryhmän kanssa ja perjantaina sitten suunnataan Fredin kanssa Sydneyyn AFS-leirille. Mutta niistä lähempänä sitten! :) Mukavaa päivää kaikille sinne Suomeen! :)


So, now I'm going to take a shower and then I just chill out a while before I go to sleep. Next week is gonna be a busy week. On Tuesday we are going to Armidale and we sing there at the church with my music class. On Friday we are going to Sydney with Fred because there's an AFS camp. But I will tell more about those things on next week. Have a lovely Sunday evening! :)

 
~ Viivi

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olihan se ;) Kun joka päivä on yli 30 lämmintä!! :D

   Poista
 2. "joskus huomaan, että olen vanhasta muistista tehnyt asioita "väärin" täällä, vain koska teen Suomessa ne sillä tavalla" Mitä asioita tarkoitat tällä? Toivottavasti kuitenkin viihdyt siellä ja osaat keskittyä myös positiivisiin asoihin. Tsemiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :)

   Lähinnä käytännön juttuja, kuten siivoustavat ja ruokailutavat. Hostäiti on erittäin siisti, joten esim. Jos otan hilloa purkista, se pitää ottaa ensin lusikalla ja sitten veitsellä lusikasta, ettei purkkiin mene leivän muruja. Suomessa olisin ottanut purkista suoraan veitsellä. Mutta nämä asiat ei ole mitään suuria. Kiitos tsemeistä! :)

   Poista

Mitä mielessä? Jätä kommentti! :)