tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kaikenlaisia eläimiä :-)

Tsau lukijat! ;-)
 
Ajattelin tehdä postauksen näistä kahdesta eläimestä joita meillä pyörii. Niin kuin on selväksi saattanut jo tulla, että minulla on koira ja kilpikonna. Tämä "pieni keltainen" labradorinnoutaja Piitu on nyt reilun kuuden vuoden vanha. Labradorinnoutaja on rotuna erittäin miellyttämisenhaluinen ja uskollinen, joten tämä rotu sopii lapsiperheisiin todella hyvin. Tosin joskus korvat saattavat unohtua ja silloin on kyllä ihan turha alkaa sanomaan mitään.

Pääasiallisesti Piitu pitää korvat auki ja ennen kaikkea haluaa miellyttää ja olla lähellä ihmisiä. Vanhemmiten Piitu on (onneksi) rauhoittunut jonkin verran. Kun mietimme silloin kauan aikaa sitten että minkä rodun haluamme, labradorinnoutajaa luonnehdittiin rauhalliseksi ja lempeäksi koiraksi. Lempeitä ne kyllä ovatkin, mutta kaikkea muuta kuin rauhallisia! :-D

En kuitenkaan vaihtaisi Piitua mihinkään muuhun. Yhtä uskollista ja ystävällistä koiraa saa etsiä. Piitu on kaikkien kaveri - ihmisten, muiden koirien ja jopa Ruun. Kissat eivät kuitenkaan ole kovin hyviä ystäviä, sillä meillä ei ole kissaa, ja Piitu ei ole oikein tottunut niihin.


Oltiin molemmat aika pikkusia kuusi vuotta sitten :3


 Piitulla on tapana poseerata aina kun se näkee että kamera otetaan esille.. :-D

Piitun lempifrisbee :-)
Sitten on tämä nelivarvaskilpikonna Ruu, joka muutti meille 2011 huhtikuussa. Äiti oli jo pitkään halunnut kilpparia, ja sitten kun meillä oli mahdollisuus ottaa se, niin päädyimme ottamaan Ruun. Konna on arviolta 5-vuotias, koska tarkkaa syntymäaikaa ei voi määrittää. Ruu on kotoisin Uzbekistanista.
 
Moni luulee että kilpikonnat ovat hitaita, ja vihdoin pääsen kumoamaan tämän myytin! Ruu liikkuu erittäin nopeasti jos pääsee lattialle tai kesäisin ruohikolle. Ei sitä voi yksin jättää, kun saattaa olla että kun selkäsit käännät, et välttämättä enää huomaa missä se menee. Ruu on aktiivinen ja vähän villokaskin konna, terraarion lasit kolisee kun konna sattuu sille tuulelle että ravaa ympäri asutustaan. Luin kerran että maakilpikonnien liikkumisnopeus saattaa olla jopa kilometri tunnissa! :-)
 
Ruu ei ole kovin iso vielä, mutta luulee kyllä olevansa vähintään koiran kokoinen. Lattialla ollessaan menee kyllä Piitun viereen ja kainaloonkin yrittää ängetä. Kun Piitu sitten on tuommoinen lempeä otus niin konna saa meuhata ihan rauhassa, eikä Piitu ota kantaa millään tavalla. Kerran jopa nuolaisi Ruun kilpeä! :-D Nämä ovat siis tosi hyvät kaverit keskenään ja joskus Piitu aina jää ihmettelemään että mikähän tämä Ruu on olevinaan, kun konna pistää menemään kovin luottavaisena.
 


Ja älkää huoliko, kyllä joku on aina konnan vieressä katsomassa ettei Piitu vahingossakaan tee mitään äkkiliikkeitä! :-)
 
Tähän aikaan vuotta Ruu alkaa heräillä puolittaisesta talvihorroksestaan. Oikeasti maakonnat pitäisi horrostaa jossain pimeässä ja viileässä paikassa, koska kilpikonnat on vaihtolämpöisiä matelijoita. Ensi vuonna aiomme mahdollisesti laittaa Ruun kokonaiseen horrokseen. No, ei siitä hoidosta sen enempää. Ruu on kasvissyöjä ja syö joskus yli omien rajojensa, ja sen jälkeen viihtyykin lämpölampun alla aika pitkään :-)
 
Kilpikonnan terraario vaatii jonkin verran huoltoa mutta ehkä se vaativin asia on oikeanlainen ruokkiminen. Kilpikonna käy allergisillekin ihmisille. Hoitoon kannattaa perehtyä ajatuksen kanssa kunnolla ennen kuin ottaa kilpparin.
 
Ruu on ihana ja omalaatuinen lemmikki, ja kilpikonna saattaa elää jopa satavuotiaaksi! Tosin se on jokseenkin harvinaista konnilla jotka elävät "vankeudessa" eli terraarioissa. Kuitenkin on pyrittävä tarjoamaan konnalle mahdollisimman luonnolliset elinolosuhteet, jotta vältytään sairastumisilta ja konna pysyy terveenä ja virkeänä :-)
 

Kesäisin apila on Ruun suurta herkkua :-)Ruun terraario :-)

Tällaista tällä kertaa! :-) Huomenna on jo onneksi keskiviikko, joten ei tässä aikaakaan kun kohta on jo perjantai. Ei tunnu pahalta, eihän? ;-) Seuraava postaus tiedossa loppuviikosta!
 
~ Viivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mielessä? Jätä kommentti! :)