tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kotimaan matkailua

Terkkuja Etelä-Suomesta!

Niin se vaan on ensimmäinen lomaviikko jo mennyt ja toista eletään. Viime viikko meni suhteellisen nopeasti, ja tiivistettynä niin, että keskiviikkoaamuna lähdettiin kummitädin perheen kanssa lomareissulle asuntovaunu perässä. Suunnattiin viiden hengen voimin Porvooseen, ja sää todellakin suosi meitä. Menimme Skepparsiin ja saatiin vaunupaikka ihan päärakennuksen vierestä. Meri oli noin kolmenkymmenen metrin päässä. Kävin heittämässä talviturkin siis mereen, ja vesi oli tosi lämmintä. Näkymät oli aika huikeet merelle, vaikka edessä olikin pari pientä saarta. Tykkäsin siitä alueesta aika paljon, vaikka ihmisiä olikin suhteellisen vähän. Sai olla rauhassa, ja ympäristö oli siisti.

Torstaina sitten lähdettiin aamupäivällä Helsinkiä kohti, ja vietettiin aika vauhdikas päivä Linnanmäellä. Uskaltauduin jopa niihin ällöttäviin vuoristoratoihin, ja sanonpahan vaan, että seuraavana aamuna ei paljon lähtenyt ääntä kun huusin sen verran kovasti :-D Oli mukava päivä ja sitten illalla grillattiin vaunulla ja saunottiin.

 
Hymyilytti kun ostin hattaran :-D
Perjantaina käytiin sitten Helsingissä Itäkeskuksessa shoppailemassa. Ostin 35 eurolla vaatteita Stadiumista. Kaikkea mintun väristä tarttui mukaan, ja itse asiassa ei mitään turhaa, ja vaatteitahan ei voi ikinä olla liikaa... ;-) Sen jälkeen käytiin Prismassa ja ostin vähän illaksi kaikkea hyvää ja löysin mahtavan Australia-tietokirjan! Sen otan kyllä mukaan sitten kun lähden :-)
 
 
Ihanat kesäiset varrettomat tennarit alle kympillä :-) 

Pehmeitä shortseja kaksin kappalein, punaiset osti äiskä Intersportista, maksoivat 14.95 € ja siniset on Stadiumista, taisivat olla saman verran, jos oikein muistan.
Mintun värinen bandeau-yläosa ja siniset bikinit.
Perjantai meni siis siinä sitten, ja lauantaina käytiin kiertämässä vanhaa Porvoota. Oli taas kerran ihana auringonpaiste ja kyllä kelpasi käppäillä siellä pieniä kujia pitkin :-)


Illalla kun tultiin takaisin vaunulle, niin käytiin yhdellä kauniilla kalliolla, ja siellä oli tosi tuulista! Veera-serkun kanssa sitten päätettiin napsia kuvia, ja Veera oli oikein mainio valokuvaaja, ohjetta tuli vaikka minkälaista :-D Kyllä me saatiin sitten ihan hyviä kuvia, ja sillä välin kun minä sain olla kuvattavana, niin Veeti (mun serkkupoika) räpiköi uida meressä. Oli hauskaa! :-)




Sunnuntaina päätettiin vaihtaa paikkaa, ja suunnattiin Mannilanniemeen Puumalaan. Meni pari-kolme tuntia ajellessa ja sitten kun päästiin paikan päälle, niin vaunuja oli kyllä paljon, mutta ne taisivat olla kausipaikkalaisten vaunuja, sillä liikettä ei kamalasti ollut, ja alue oli kovin laaja. Illasta kävin uimassa Saimaassa ja saunottiin sitten. Loppujen lopuksi ei oikein viihdytty siellä, ja maanantaiaamuna sitten lähdettiin takaisin kotia kohti. Iltapäivällä kun tultiin Kuopioon, niin kävin ajelemassa Vespalla ja tsekkaamassa Maaritin uuden asunnon. Oli mukava vaihtaa kuulumisia ja Maarit oli kerännyt vanhoja vaatteitaan, jotka minä sitten sain. On siis jotain hyötyä olla muita vähän pienempi :-)
Tässä pari vaatetta, joista tuli heti lemppareita: puolipitkähihainen valkoinen paita, pinkki cappi ja musta lyhythihainen kesäpaita. Kiitos Maaritille! :-)
Tälle kyltille naurettiin porukalla :-D
Napsin kuvia autosta käsin, ja tässä muutama parhaimmista otoksista. Kuvia siis matkan varrella olleista kylteistä :-D
Tiistaina tulin Riikan kyydillä mummilaan, ja jutusteltiin siinä muutama tunti, kunnes äiti tuli ja haki minut sitten kotiin. Sitten purin tavaroita ja siivosin huonetta, ja oli ihan mukava tulla takaisin kotiin vajaan viikon reissun jälkeen. Voin uskoa että kun menen kohta nukkumaan, niin oma sänky tuntuu maailman parhaalta paikalta. Vaunussakin oli ihan hyvä nukkua, tosin tila oli aika kapea, ja löin itseni useampaan otteeseen. Näin tiivistettynä viikon tapahtumia, mulla on mustelmia kädet ja jalat täynnä, ja toki niiden pienten, ärsyttävien hyttysten puremia kroppa punaisenaan. Mutta sanonpahan vaan, parasta oli hyvä seura, ja se, että sai moikata vastaantuleville karavaanareille! Yhteisöllisyys on kyllä tosi suuri juttu tuommoisessa porukassa, ja kuka tietää, ehkäpä tieni vie joskus kenties vaikkapa Kalajoelle? ;-)

 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :-)

~ Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mielessä? Jätä kommentti! :)