sunnuntai 4. elokuuta 2013

Elämän syvin tarkoitus

Moikka!

Tänään ajattelin pohdiskella ihmisen elämän tarkoitusta, mikä on oikeasti tärkeää ja miksi meidän pitää elää tiettyjen normien mukaan? Tämä aihe on ehkä jopa vähän liian iso käsiteltäväksi yhdessä postauksessa, mutta aion kuitenkin yrittää tiivistää ajatuksiani ja mielipiteitäni tähän, koska aihe kiinnostaa minua erittäin paljon.


Maailmaan synnytään tahtomatta, ja useimmiten myös kuollaan muusta kuin omasta tahdostamme. Meillä on siis koko elämä aikaa elää niin kuin sen parhaaksi näemme. Mikä määrittelee onko elämä oikein tai väärin eletty? Kuka on määrännyt kaikki säännöt ja normit miten elämä menee suunnilleen "oikein" ja yhteiskunta noudattaa näitä mutkattomasti. Elämä on täynnä kysymyksiä, ja suurimpaan osaan niistä ei välttämättä saada vastauksia koskaan.

Mikä tarkoitus on ihmisillä ja eläimillä tällä planeetalla, voiko elämän tarkoitus tosiaankin olla lisääntyminen? Ihmisten määrä on reilut 7 miljardia, ja tuntuu jotenkin hölmöltä, ettei elämällämme ole mitään sen kummoisempaa kerrottua tarkoitusta. Minun järkeeni ei käy se, että olemme täällä huvin vuoksi, perustamassa perheitä ja raatamassa niska limassa. Eivät ihmiset voi olla muuten vain maapallolla, eikö olisikin itsekästä ajatella, että me voisimme tehdä mitä vain ilman että meidän tarvitsisi olla osa jotain isompaa kokonaisuutta? Ehkä vähän liian syvällistä, mutta miettikääpäs asiaa ihan siltä kannalta.


Minun elämäni on ollut suhteellisen tasaista pitkän aikaa, mutta toki olen tehnyt isojakin ylilyöntejä ja virhearvioita monta kertaa. Sanonta "Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa" natsaa minuun paremmin kuin hyvin. Tosin olen pyrkinyt ottamaan oppia kaikista virheistä joskus vähän huonolla menestyksellä mutta kaikki ei vain aina uppoa kerralla päähän. Minullakin on kuitenkin tiettyjä tavoitteita ja pyrin esimerkiksi haaveammattiini melkein keinolla millä hyvänsä. Silloin tällöin pistää kuitenkin miettimään sitä pohjimmaista tarkoitusta, miksi täällä eletään ja tehdään päätöksiä mitä tulee tehdä.


Olen miettinyt monta kertaa, että onko tärkeintä elämässä hankkia kunnon ammatti, työ ja ura, vai kenties perustaa perhe itselleen täydellisen ihmisen kanssa. Voiko ura tai perhe olla koko elämän keskiö, vai miten tulisi elää, jotta elämästä saisi kaiken mahdollisen hyödyn irti? Olisiko kannattavaa haalia maallista materiaa niin paljon kuin ehtii ja olla suosittu omassa piirissään, vai kuitenkin tavoitella henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Kuka kertoo mikä olisi kannattavin vaihtoehto?

Tästä aiheesta saisi puhuttua vaikka mitenkä paljon, mutta taidan lopettaa tähän (ainakin tällä kertaa) ja jokainen itse päättäköön, mitä elämällään haluaa tehdä. Ehkä sen onnellisuus piileekin juuri siinä, että sitä ei ole yksioikoisesti määrätty. Kaikilla on siis mahdollisuudet hyvään ja onnelliseen elämään. Näihin ajatuksiin tänään, rentouttavaa sunnuntaita! :-)

~ Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mielessä? Jätä kommentti! :)